Eerste hulp bij brand-, water-, hagel- en stormschade

Je brandpolis dekt schade als gevolg van brand, water, hagel en storm. Maar wist je dat je verzekering ook zorgt voor een kuisploeg? Zowel je inboedel als je gebouw worden gereinigd. Zodat alles klaar is om hersteld en heropgebouwd te worden.

Wat moet je doen bij...

  • Bel eerst en vooral de brandweer op het nummer 112
  • Bel daarna naar Pieter. Hij komt bij brand sowieso ter plaatse en helpt jou om alles te regelen. Dat helpt je ook om snel te schakelen.
  • Als je huis onbewoonbaar verklaard wordt, zorgt de verzekering voor een vergoeding voor onderdak. Je wordt sowieso betaald voor het niet kunnen gebruiken van je huis (of je nu op hotel gaat of verblijft bij familie). Je wordt vergoed voor de theoretische huurwaarde van je huis.
  • Neem zo veel mogelijk foto’s van wat beschadigd is.
  • Bezorg facturen van wat beschadigd werd aan je makelaar. Heb je deze facturen niet meer? bezorg dan een offerte voor een soortgelijk toestel.
  • Vraag offertes op voor herstel van schade aan je woning.
  • TIP: Bewaar zo veel mogelijk digitaal in de cloud. Denk maar aan facturen, foto’s en aankoopbewijzen of schattingen van duur materiaal zoals speciale juwelen of kunst.

 

Je moet zo goed mogelijk kunnen bewijzen wat de waarde van iets was. Hoe beter je dossier geargumenteerd is, hoe beter en correcter je vergoed wordt.

Als je een goede brandpolis hebt, heb je een goede dekking en word je in nieuwwaarde vergoed. Enkel voor juwelen en kunst, krijg de de vervangwaarde uitbetaald. Als je wil kan je ook juwelen en kunst voor de nieuwwaarde verzekeren.

Je brandpolis laten nakijken?

Pieter bekijkt of je brandverzekering jou voldoende dekking biedt en of je niet te veel betaalt voor je polis.