Wat na het overlijden van je partner?

Als je partner overlijdt, heb je naast het verlies ook een andere financiële realiteit: je valt terug op één loon, terwijl je kosten hetzelfde blijven. Zeker wanneer je kinderen hebt. 

Dit risico kan je gemakkelijk indekken, zodat je geen financiële zorgen hebt na het verlies van je partner.

Het bedrag dat werd opgebouwd met pensioensparen en een weduwenpensioen zijn meestal niet voldoende om je kosten op lange termijn alleen te blijven dragen. Daarom is het interessant om ook een levensverzekering en eventueel overlijdensdekking te overwegen.

Zo helpt een levensverzekering

Pensioenopbouw

Een levensverzekering heeft twee componenten: je bouwt kapitaal op tijdens je leven. Het is echter ook belangrijk om na te denken over wat gebeurt als je vroegtijdig zou overlijden.

Overlijdensdekking

Je berekent wat je nodig hebt als je partner zou wegvallen en je kan je voor dat bedrag verzekeren. Je overlijdensdekking kan je apart afsluiten of toevoegen aan een bestaand contract.

Successieplanning

Als je schenkingen wil doen kan je 3% betalen bij de notaris. In de andere optie betaal je de notaris niet, maar loop je het risico dat je successierechten moet betalen wanneer de persoon overlijdt binnen de drie jaar. Dit bedrag kan je verzekeren met de successieverzekering.

Wil jij je geen zorgen moeten maken?

Wanneer je te maken krijgt met verlies, wil je je geen zorgen maken over je financiën. Bekijk vrijblijvend met Pieter wat een levensverzekering voor jou kan betekenen.