Dit moet je weten over de groepsverzekering

Met een groepsverzekering doet de werkgever aan pensioenopbouw voor zijn werknemers. De werkgever kan zelf een forfaitair bedrag kiezen of werken op basis van een percentage van het loon (2 tot 5%).

In een groepsverzekering kan je ervoor kiezen om extra opties toe te voegen. Zoals gewaarborgd inkomen, invaliditeitsuitkering en overlijdensdekking.

Groepsverzekering per categorie

Wanneer je als werkgever een groepsverzekering toekent aan je personeel, moet je dit aan iedereen geven binnen dezelfde categorie.

Er kan wel een verschil zitten in hoeveel personeelsleden krijgen als ze in een andere categorie zitten. Bijvoorbeeld tussen kaderleden, bedienden, arbeiders of directie.

Een groepsverzekering wordt vaak toegekend om personeel te bedanken en een verschil te maken ten opzichte van andere bedrijven. Maar van zodra je ermee begint, moet je het blijven doen.

Rendement garanderen

Als bedrijf ben je wettelijk verplicht om een bepaald rendement te geven op de groepsverzekering. Stel dat je verzekeraar dit rendement niet haalt, ben je als bedrijf verplicht om dit bedrag bij te betalen.

Dit is tot op vandaag nog niet voorgevallen, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Interesse in een groepsverzekering?

Bekijk samen met Pieter wat je mogelijkheden zijn!