Dit moet je weten over de familiale verzekering

Je familiale verzekering betaalt alle lichamelijke en materiële schade die je onopzettelijk veroorzaakt aan iemand anders. Dit is dus een héél brede verzekering. Enkel schade die opzettelijk werd veroorzaakt wordt niet gedekt.

Iedereen die op hetzelfde adres woont én je huisdieren worden gedekt door je familiale verzekering.

Voorbeelden van wat gedekt wordt

Op alle verschillende familiale verzekeringen zit er maar een klein beetje prijsverschil. Soms zit er wel een verschil op de franchise die je moet betalen in geval van schade (ongeveer €300).

Rechtsbijstand

Bij je familiale hoort eigenlijk ook rechtsbijstand. Deze gaat de schade die iemand anders jou berokkend heeft recupereren.

Bijvoorbeeld: Als je wordt aangereden door een auto, gaat de rechtsbijstand van je familiale verzekering de schade gaan recupereren bij de autoverzekeraar van de tegenpartij.

Of wanneer iemand een drankje over jouw laptop morst, gaat de rechtsbijstand van je familiale de schade recupereren bij de familiale van de tegenpartij.

Waarom is de familiale verzekering interessant?

Er wordt vaak gezegd dat de familiale vooral interessant is als je kinderen hebt en dat is zeker waar.

Maar ook wanneer je (nog) geen kinderen hebt, is een ongeluk snel gebeurd en kunnen de kosten snel oplopen.

Je familiale verzekering zorgt dat je beschermd bent en geen grote (financiële) risico’s loopt.

Jouw familiale verzekering laten bekijken?

Wij gaan voor jou op zoek naar de familiale verzekering die het best bij jou past. We bekijken of een gratis fietsbijstand interessant voor je is en of je korting kan krijgen door verzekeringen te bundelen.