Dit moet je weten over de Schuldsaldoverzekering

De schuldsaldoverzekering betaalt je hypothecaire lening af als je tijdens de looptijd van je lening overlijdt.

Je kan zelf kiezen hoeveel procent van je lening je wenst in te dekken (50%, 75% en 100% zijn de meest voorkomende keuzes).

Vaak word je bij de bank verplicht om daar je schuldsaldoverzekering te nemen en krijg je dan ook een goedkopere rentevoet.

Wij raden je aan om te kiezen voor een dekking van 100% Wanneer één partner achterblijft, wordt het financieel vaak moeilijker. De dekking van 100% zorgt ervoor dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over een lening.

Wanneer je een sterk dossier hebt bij de bank (grote eigen inbreng en/of veel beleggingen), dan kan  je onderhandelen om je schuldsaldo niet bij hen te moeten nemen en deze af te sluiten bij je verzekeringsmakelaar naar keuze.

Een schuldsaldoverzekering is voor zo goed als iedereen interessant. Enkel wanneer je alleenstaand bent en geen erfgenamen hebt, ben je misschien een uitzondering. Maar je familiale situatie kan altijd veranderen, dus meestal raden we aan om het wél te doen.

Je schuldsaldoverzekering laten bekijken?

Pieter kijkt bij verschillende maatschappijen het prijsverschil én naar de manier van betaling (jaarlijks of alles in één keer).