Alles wat je moet weten over een tandverzekering

Alles van tandheelkunde kost veel geld, rekeningen stapelen zich snel op tot wel duizenden euro’s. En aangezien tanden niet gedekt worden in je hospitalisatie, kan het interessant zijn om daar een aparte verzekering voor te nemen.

Er zijn verschillende soorten dekkingen in tandverzekeringen en dit tot bepaalde bedragen, maar ze dekken allemaal ongevallen.

Vaak wordt de tandverzekering opgestart door mensen even voordat de kinderen een beugel nodig hebben en daarna terug opgezegd. Maar als je weet dat je geen goed gebit hebt, behoud je deze verzekering best.

Wat zijn je opties?

Er zijn 3 verschillende soorten contracten:

  • Essential
  • Comfort
  • Premium


Deze contracten bieden opbouwende dekking en voordelen. Je bekijkt best met jouw verzekeringsmakelaar welk contract voor jou de beste optie is.

Een tandzorgverzekering
wordt aangeraden voor:

  • Kinderen vanaf 8 jaar
    Het duurt vier jaar voor je volledige dekking hebt en dat heb je best voor ze een beugel nodig hebben. Tegen die leeftijd weet je ook of je kinderen goede of slechte tanden hebben.
  • Wanneer je een slecht gebit hebt
    In dit geval is het belangrijk dat je op tijd de tandzorgverzekering afsluit. Als je er niet op tijd bij bent, is het te laat en moet je de kosten zelf dragen.

Interesse in een tandzorgverzekering?

Bekijk volledig vrijblijvend welke optie voor jou de beste is.